Hoe maak je een event aan op LinkedIn?

Leuke teambuilding of interessant seminarie met boeiende gastsprekers op de planning? Gebruik dan zeker LinkedIn om je evenement eens goed in de verf te zetten. Met ons advies, wordt je event een groot succes en het kost zelfs geen geld!😉  

Helemaal overtuigd om Linkedin te gebruiken? Hieronder kan je een handig stappenplan vinden hoe je dat onmisbare event online zet. Laat de inschrijvingen maar komen! 🥳 

Op de homepagina van LinkedIn kan je de optie ‘Tools voor beheerders’ vinden. Daar klik je op ‘Evenement aanmaken’. Nu kan je alle informatie over je event kwijt:

  • Omslagfoto: Plaats een foto van je evenement van 8 MB. Het perfecte formaat voor de omslagfoto is 1584 x 396 pixels. 
  • Logo: De ideale formaat van je logo is 400×400 pixels. 
  • Naam event
  • Omschrijving event
  • Organisator
  • Locatie: Hier kan je aangeven of je jouw event online organiseert of op een bepaald adres.  
  • Datum: Als jouw event meerdere dagen duurt kan je een begindatum en een einddatum plaatsen.
  • Tijdstip: Geef zeker aan om hoe laat jouw event begint en eindigt. 

Nu kan je zelf kiezen om het event voor iedereen zichtbaar te maken (public event) of om het besloten te houden (private event).  Wanneer je alles hebt ingevuld klik je op ‘create event’. Nu kan iedereen jouw event zien en zijn/haar aanwezigheid bevestigen.

Bij een private event kan je zelf op een eenvoudige manier mensen uitnodigen. Je gaat gewoon naar het event zelf en je klikt op ‘invite connections’. Hiermee kan je de zogenaamde ‘eerstegraads connecties’ uitnodigen.

Eerste-wablieft? Eerstegraads connecties zijn je ‘vrienden’ op Linkedin. Hier heb je een rechtstreekse connectie mee, met deze mensen heb je waarschijnlijk ooit mee samengewerkt, een babbel mee gehad tijdens een netwerkevent of was misschien een collega van jou. Geen reden om hen niet uit te nodigen, toch?

De eerstegraads connecties geven je al een eerste zetje, daarnaast is het belangrijk om even stil te staan wie je wil uitnodigen. Van zodra je een selectie hebt gemaakt kan niets je tegenhouden om het een invite te sturen! De mensen die je hebt uitgenodigd zullen dan hun uitnodiging ontvangen onder ‘Mijn Netwerk’. Hier kunnen ze dan klikken op ‘Negeren’ of ‘Accepteren’. Wanneer iemand jou uitnodiging accepteert komen ze automatisch op de deelnemerslijst terecht.

Wil je meer bezoekers aantrekken op je public event? Met één enkele klik kan je jouw evenement delen met andere mensen.

Nu is het aan jou! Ga nu naar LinkedIn en maak jouw event aan. Wij verheugen ons alvast op een uitnodiging van jou. 😊